×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

جاذبه های گردشگری سرعین+تصاویر

به گزارش چشمه لر؛ شهرستان سرعین با طبیعت زیبا و سرسبزی خاص دشت و دمنش با قرار گرفتن بعضی روستاهای ییلاقی و خوش آب و هوا در دره های با صفا و کوهپایه های:بیله درق ،دربند ورگه سران، الوارس، کنزق،وآتشگاه از مراکز عمده جذب توریست می باشد. در محدوده شهر سرعین، چشمه های متعدد آبگرم (فضا های سرسبز ، مراتع و چشمه ساران متعدد و پر از آب گرم و سرد واقع در آن) به عنوان منابع تفرجگاهی و گردشگری، جایگاه ارزنده ای را دارند. موقعیت خاص و برخورداری شهرستان سرعین از مواهب طبیعی، و توان بالقوه توریستی، این خطه از سرزمین میهن اسلامی را به صورت یکی از اعجاب آورترین موقعیتهای زیست محیطی درآورده است که در شمال غربی کشور عزیزمان بی نظیر است، و برای شهرهای همجوار خود، محوریت جذب گردشگری دارد.

*سرعین شهر چشمه های بهشتی

 

http://www.dana.ir/content/files/cheshmalar/216797.jpg

شهر سیاحتی سرعین در ۲۸ کیلومتری غرب اردبیل در دامنه شمال شرق کوه سبلان واقع شده و به علت چشمه های آب معدنی فراوان، مشهور می باشد.

سرعین دارای ده ها چشمه آب گرم معدنی می باشد که از کوه سبلان سرچشمه می گیرند. چشمه های آب معدنی معروفی از قبیل گاومیش گلی، بش باجیلار، مجتمع آب درمانی سبلان ، آبگرم معدنی گاومیش گلی (پرآبترین و بزرگترین آب معدنی ایران) و آب گرمهای معدنی قره سو ، ساری سو، اعصاب سوئی، پهنلو، قهوه سوئی، ژنرال، یئل سوئی و گوز سوئ در این شهر واقع شده است.

سرعین در فرهنگ لغت فارسی به معنای سرچشمه می باشد. در ادوار گذشته از این منطقه به نام “ساری قیه” یاد شده است. آب و هوای دلپذیر و معتدل اولین جاذبه ای است که قبل و بعد از ورود به شهر و شهرستان سرعین، گردشگران از آن بهره مند می شوند. این شهر در زمینه توریسم درمانی رتبه نخست را در کشور داراست.

‌در این شهرحدود ۲۵۰ هتل – هتل آپارتمان و مهمانسرا وجود دارد، علاوه بر این مردم منطقه خانه‌های مسکونی و ویلاهای خود را به عنوان مهمانپذیر اجاره می‌دهند.

*تپه باستانی آناهیتا (داخل شهر)

۳- امامزاده سیدابوالقاسم (قره داش) داخل شهر

۴-ساری دره سرعین

 

 

*روستای گردشگری بیله درق

 

http://www.dana.ir/content/files/cheshmalar/216790.jpg

روستای ییلاقی و باصفای بیله درق  در فاصله ۳ کیلومتری شمال سرعین قرار گرفته است ودره ای که دهکده در آن قرار گرفته است، حدود ۲۰۰ متر پهنا و عمق آن تقریباً ۱۰۰ متر از محلی که دره از جنوب به شمال پائین رفته مجدداً بالا آمده و چشمه های آب معدنی در دامنه شمالی دره رو به جنوب و همچنین کف دره واقع شده است.

این دهکده ییلاقی با آب و هوای مطبوع و دلپذیر دومین قطب توریستی منطقه سرعین می باشد که به سبب برخورداری از مواهب طبیعی مانند آبهای معدنی جهت استعمال داخلی و خارجی، دره ای زیبا با درختان و چمنزارهای پر از گل و گیاه، کندوهای عسل که در چمنزارها گسترانیده شده، جلوه و جذابیت خاصی به این دهکده بخشیده است.

وجود محلهای اقامتی، کافه ها و رستورانهائی با تختهای سنتی و میز و صندلی های چیده شده در زیر برگهای درختان به صورت چتری بزرگ و سایه بانی طبیعی باعث استقبال گردشگران از جاذبه های این روستا می شود. از جاذبه های طبیعی این دهکده می توان به وجود آبشارهائی در طول مسیر رودخانه بیله درق اشاره کرد.
این روستا همچنین دارای غارهای بزرگ و کوچک در دل کوهها و صخره ها هست که هرکدام از آنها دارای جاذبه های خاص است، از میان این غارها، غاری با دهانه بزرگ و عریض که از فراز تپه بیله درق نمایان می باشد، مکانی طبیعی و مناسب جهت استراحت گردشگران است.

 

 

*پیست اسکی آلوارس

 

http://www.dana.ir/content/files/cheshmalar/216798.jpg

 

 

مجموعه فرهنگی, توریستی و ورزشی آلوارس در یکی از زیباترین نقاط استان از لحاظ گردشگری و در دامنه های مرتفع و زیبای سبلان واقع شده است که بزرگترین پیست اسکی از لحاظ وسعت در ایران می باشد. این پیست اسکی در فاصله ۱۲ کیلو متری روستای آلوارس و ۲۴ کیلومتری سرعین قرار گرفته است و از انجائی که پیست فوق در ارتفاع ۳۲۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد به سبب بارندگی برف فراوان در طول پائیز و زمستان و به جهت دیر ذوب شدن برفهای این منطقه می تواند در حدود شش الی هشت ماه از سال مورد استفاده قرار گیرد که از این لحاظ در کشور در رتبه اول است.

آبشار گور گور ( گر گر ) آلوارس: این آبشار سرچشمه آب معدنی واتا بوده و در حدود ۱۲ متر ارتفاع و ۲۰۰ متر مربع محوطه گردشگاهی دارد و در دامنه شمالی کوه سبلان در دره الوارس یا قزل گل لر واقع شده است.

چشمه گورگور ازجمله چشمه های مشهور منطقه سبلان بوده و در دره آلوارس یا قزل گوللر که یکی از عریض ترین و باصفاترین دره های سبلان می باشد، در ارتفاع ۲۴۲۰ متری از سطح دریا واقع شده است. آبدهی این چشمه بسیار بالا بوده و آب از خلل و فرج دیواره صخره ای مشرف به دره با فشار بیرون می آید.

با توجه به شیب تند مسیر تا رسیدن به رودخانه بستر آبشار مانندی را طی می کند و باتوجه به موقعیت تفریحی و تفرجی و ورزشی دره قزل گوللر و احداث پیست اسکی روی برف آلوارس در آن چشمه و آبشار گور گور نیز با دارا بودن آب و چشم انداز و فضای سبز جالب از نظر گردشگری را دارد.

 

*دهکده تاریخی ،مذهبی ،گردشگری  کنزق

 

http://www.dana.ir/content/files/cheshmalar/216796.jpg

روستای کنزق در فاصله ۳ کیلومتری شرق سرعین قرار دارد . از روستای قدیمی و زلزله زده آن خرابه هائی پابرجاست . در حوالی دامنه جنوب ، جنوب غربی و شرق آن یک رشته خانه های صخره ای و زیر زمینی بااشکال و فضاهای مختلف کنده شده زیبا و شگفت انگیز قرار دارد . اکثر ورودی های این خانه ها به موازات هم و غالباً در یک رشته امتداد قرار دارند سرتاسر دامنه تپه را کنده های صخره ای با اشکال و پلان های متفاوت پوشانده است.

تا کنون نزدیک به ۳۰ واحد صخره ای کوچک و بزرگ بصورت منفرد یا مجتمع شناسائی شده اند. اکثر این واحدهای صخره ای دارای درهای ورودی باریک به فضای منفرد یا مجتمع با پلان های متفاوت و فضاهای عریض و طویل منتهی می شود ، برخی از آنها دارای نورگیر و روزنه استوانه ای شکل و برخی حالت دایره و غیر مهندسی نامنظم دارند اما تنها برخی از آنها دارای ستون هستند هر چند برآمدگی هائی بصورت نیم ستون بعنوان پایه و تفکیک کننده در داخل آنها وجود قرار دارد . در اغلب این منازل صخره ای جاچراغی ها و تاقچه های طاق قوسی وجود دارد .

پیدا شدن سفالهای خاکستری در محدوده داخلی و خارجی این منطقه قدمت آن را به هزاره اول قبل از میلاد می رساند . به روایت دیگر این دهکده را می توان از آثار دوران مهر پرستی تلقی نمود.

*روستای تاریخی ،مذهبی، گردشگری آتشگاه

 

http://www.dana.ir/content/files/cheshmalar/216795.jpg

 

روستای آتشگاه از توابع بخش سبلان در ۷ کیلو متری شمال سرعین در مسیر روستای ارجستان  واقع شده است این روستا از باستانی ترین مکان های شهر سرعین و استان است که  نشان از رونق این منطقه  در دورانهای تاریخی گذشته ایران و منقطه آذربایجان میباشد  که بر اساس اسناد تاریخی این مکان از مراکز مهم و مقدس آیین زرتشتی در دوران ساسانی بوده است .

آتشکده « آذر فریق » بر فراز تپه ای باستانی در این روستا قرار گرفته است که هم اکنون ویرانه های آن پابرجاست که نمایان گر فرهنگ و تاریخ غنی این منطقه ، آذربایجان و ایران زمین است .

این تپه باستانی هرچند براثر عوامل طبیعی و ساخت و سازهای اطراف آتشکده بتدریج در حال از بین رفتن است اما بصورت تپه ای مرتفع در داخل روستا به وضوح نمایان است . این آتشکده بر اساس اسناد تاریخی از مراکز مهم و مذهبی زرتشتیان بخصوص در دوران ساسانیان بوده است .

معبدی هم ظاهراً در جوار آن آتشکده وجود داشته که به مرور زمان از میان رفته است . بعد از وقوع زلزله سال ۱۳۷۵ با اهتمام سازمان میراث فرهنگی استان اردبیل اجازه ساخت و ساز بر روی تپه مذکور و خرابه های آتشکده ملغی گردید.

در این روستا مقبره ی امامزاده ای بر روی تپه ای واقع است که به علت سفید رنگ بودن این مقبره این روستا به آغ مام (امامزاده ی سفید) نیز مشهور گشته است. آبمعدنی گوزسویی :در محوطه ی مسجدی که در پایین امامزاده عبد الله واقع گشته قرار دارد.

*غار کهل لر

در فاصله تقریبی ۲۰۰ متر از تپه باستانی روستای آتشگاه یا « آغ مام» تپه ای طبیعی در سمت غرب وجود دارد که در زیر تپه غاری بنام « کهل لر » با ورودیهای متعدد قرار گرفته است که تعدادی از آنها مسدود شده است اما دو ورودی آن باز است .

این غار با توجه به شکل ظاهری و موقعیت آن به غارهای اطراف سرعین و نیر شباهت دارد که بطرز شگفت انگیزی در دور از انظار عمومی در زیر زمین قرار دارد . احتمال دارد این محل یک پناهگاه زیرزمینی نظامی و یا محل مسکونی در ادوار پیشین تاریخی بوده باشد.

*دربند ورگه سران

http://www.dana.ir/content/files/cheshmalar/216801.jpg

روستای ورگه سران در شمال سرعین و دامنه های کوه سبلان قرار گرفته، دارای مناظر طبیعی زیبا و دل انگیزی می باشد از آن جمله در بند ورگه سران، که در دره و تنگه ای طبیعی و زیبا قرار گرفته است. چشمه های زیادی معروف به قیرخ بولاخ (چهل چشمه) وجود دارد که آبشاری دیدنی در اثر برخورد آب چشمه ها با صخره ها در مسیر رود حاصل از آب چشمه ها، چشم اندازی زیبا بوجود آورده است. علاوه بر آن غارهای بزرگ و کوچک طبیعی در دامنه کوهها و صخره ها به همراه چمنزارها و گلهای وحشی رنگارنگ، محیطی بکر و دست نخورده، جذاب و دیدنی را بوجود آورده است.

 

*دهکده صخره ای باستانی ویند کلخوران

 

http://www.dana.ir/content/files/cheshmalar/216792.jpg

دهکده صخره ای باستانی ویند در حدود ۵ کیلومتری جنوب و جنوب غربی سرعین و در نزدیکی جاده اردبیل – نیر قرار گرفته است. مناطقی که خانه های سنگی در آن قرار گرفته اند قوردی قیه، تپه چله خانه، قره قیه و مسجدیری نامیده می شود.

این روستا دهکده ای سنگی با مجموعه ای از خانه های سنگی منفرد به صورت یک پدیده معماری تاریخی و باستانی استثنایی وجود دارد که شکل کنده شدن این منازل در زیر تپه های سنگی و رسوبی و نوع کنده شدن آنها که نهایتا منجر به آفرینش چنین آثاری شده است، در نوع خود کم نظیر است.

دهکده صخره ای باستانی ویند در پنج کیلومتری جنوب و جنوب غربی سرعین و در نزدیکی جاده اردبیل – نیر قرار دارد و مناطقی که خانه های سنگی در آن قرار گرفته اند قوردی قیه، تپه چله خانه، قره قیه و مسجدیری نامیده می شود.

بررسیهای محدود و سفالهای پراکنده در سطح و داخل خانه های سنگی مربوط به ادوار مختلف بوده و سفالهائی مربوط به دوره اشکانی، سفالها و قوسهای جناغی در کنده های صخره ای شبیه به آثار ساسانیان همچنین آثار و علائمی مربوط به دورانهای اسلامی مانند سلجوقی، تیموری و صفوی که حکایت از استمرار استفاده از این خانه های سنگی در طول تاریخ دارد.

*روستای زیبا و دیدنی ایردموسی

 

http://www.dana.ir/content/files/cheshmalar/216793.jpg

بخش ایردموسی در فاصله ۱۴ کیلومتری غرب اردبیل در پهنه دشت اردبیل واقع گردیده است آب و هوای این روستا کوهستانی و معتدل می‌باشد .

این روستا مانند سایر مناطق اردبیل در بهار و تابستان دارای آب و هوایی معتدل و مطلوب و در زمستان نیز دارای آب و هوای خنک است.

دره جنگلی زیبا و دیدنی ایردموسی که از نزدیکی های سرعین شروع شده و  تا روستای نوران کشیده شده  با چشم اندازی بسیار زیبا، نهرها و چشمه سارها، چمنزارهای انبوه، باغات میوه، قابلیت ویژه ای جهت گردشگری و استراحت و تفریح دارد، این محیط یکی از کانونهای مورد علاقه و استفاده سرعین و گردشگران سایر نقاط و دوستداران طبیعت می باشد.

انتهای پیام/ر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی فراتر رفت. لطفا یک بار دیگر کد امنیتی را کامل کنید.